Amaç

Üniversitemizde öğrenim gören engelli öğrencilerimize yönelik çalışmalarla ilgili bilgilendirmeler ve yönlendirmeler yapmak; açık bilim ve bilim etiği kapsamında yer alan temel unsur ve uygulamaları tanıtmak; üniversitemiz kapsamındaki psikolojik destek uygulama ve hizmetleri ile ilgili bilgilendirmeler yapmak; öğrencilerimize sunulan burs olanakları ve ilgili süreçler ile ilgili paylaşımlarda bulunmak amaçlanmaktadır.

Kapsam

• Engelsiz ODTÜ

• Engelsiz ODTÜ Birimi (EOB) Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkeleri
  • Hizmetler - Yönerge
  • Engelli Öğrenci Danışmanları
  • Akademik Uyarlama

• Açık Bilim ve Bilim Etiği

• Şeffaf, Tekrarlanabilir ve Ulaşılabilir Bilim
  • Yayın Etiği
  • Akademik Yazarlık
  • Açık Bilimin Yaygınlaştırılması

• Psikolojik Yardım Süreçleri

• Psikolojik desteğe ihtiyacı olan/olduğunu düşündüğümüz öğrencilerle iletişim yöntemi
  • Öğrencilerin SRM-PDRM'ye yönlendirilme aşamaları
  • PDRM ve Programları tanıtılması
  • AYNA Klinik Psikoloji Destek Ünitesi

Süresi

3 saat

• Engelsiz ODTÜ (45 dakika)

• Açık Bilim ve Bilim Etiği (45 dakika)

• Psikolojik Yardım Süreçleri (60 dakika)

Modül Koordinatörü: Prof. Dr. Gaye Teksöz, Rektör Danışmanı

Sorumlu Yöneticiler ve İlgili Birimler: Engelsiz ODTÜ Birimi (Doç. Dr. Şerife Sevinç), Açık Bilim ve Bilim Etiği (Prof. Dr. Mine Mısırlısoy), Sağlık ve Rehberlik Merkezi (SRM) – Psikolojik Destek Merkezi (PDRM) (Dr. Pınar Öz Ulu).

Son Güncelleme:
20/03/2024 - 09:38