Amaç

ODTÜ'nün Uluslararasılaşma alanındaki kurumsal stratejileri çerçevesinde yürütmekte olduğu uluslararası eğitim işbirliklerini, hareketlilik için finansal destek sağlayan programları, ortak diploma programlarını ve bu programların koordinasyonunu sağlayan birimlerin tanıtılması.

Kapsam

• Uluslararasılaşma

o ODTÜ'nün Uluslararasılaşma Stratejisi (2018-2022)

o ODTÜ'nün yurtdışındaki üniversitelerle kurumsal anlaşmaları ve kurum içi anlaşma önerme/kabul süreçleri

o AB hibeli Erasmus+ K103 (Avrupa içi) ve Erasmus+ K107 (Avrupa Dışı) Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı hakkında genel bilgi ve istatistikler

o Bologna Süreci ve ECTS/Diploma Eki

o İkili anlaşmalar kapsamında diğer ülkelerle (A.B.D., Kanada, Japonya, Avustralya, vb.) yürütülen hibesiz değişim (exchange) programları

o YÖK Mevlana Değişim Programı ve (Proje temelli) Mevlana Hareketlilik Projeleri

o Uluslararası İşbirliği Ofisi (International Cooperations Office - ICO) ve bölüm/fakülte değişim koordinatörleri

• Ortak Diploma Programları

o ODTÜ SUNY - New York Eyalet Üniversitesi Sistemi (State University of NewYork, SUNY) - Çift diplomaya yönelik uluslararası ortak lisans programı.

o ODTÜ GETMA - The German-Turkish Masters Program in Social Sciences (GeT-MA) Humboldt-Universität zu Berlin ve ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü arasında ortak disiplinlerarası yüksek lisans programı.

• Uluslararası Öğrenciler

Süresi

120 dakika

• Uluslararasılaşma 45'er dakika iki eşit oturum, 15 dakika ara