Amaç

ODTÜ’nün Uluslararasılaşma alanındaki kurumsal stratejileri çerçevesinde yürütmekte olduğu uluslararası eğitim işbirliklerini, hareketlilik için finansal destek sağlayan programları, ortak diploma programlarını ve bu programların koordinasyonunu sağlayan birimlerin tanıtılması.

Kapsam

• Uluslararasılaşma
    • ODTÜ'nün Uluslararasılaşma Stratejisi (2018-2022)
    • ODTÜ’nün yurtdışındaki üniversitelerle kurumsal anlaşmaları ve kurum içi anlaşma önerme/kabul süreçleri
    • AB hibeli Erasmus+ K103 (Avrupa içi) ve Erasmus+ K107 (Avrupa Dışı) Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı hakkında genel bilgi ve istatistikler
    • Bologna Süreci ve ECTS/Diploma Eki
    • İkili anlaşmalar kapsamında diğer ülkelerle (A.B.D., Kanada, Japonya, Avustralya, vb.)  yürütülen hibesiz değişim (exchange) programları
    • YÖK Mevlana Değişim Programı ve (Proje temelli) Mevlana Hareketlilik Projeleri
    • Uluslararası İşbirliği Ofisi (International Cooperations Office - ICO) ve bölüm/fakülte değişim koordinatörleri
  • Ortak Diploma Programları
    • ODTÜ SUNY - New York Eyalet Üniversitesi Sistemi (State University of NewYork, SUNY) - Çift diplomaya yönelik uluslararası ortak lisans programı.
    • ODTÜ GETMA - The German-Turkish Masters Program in Social Sciences (GeT-MA) Humboldt-Universität zu Berlin ve ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü arasında ortak disiplinlerarası yüksek lisans programı.
  • Uluslararası Öğrenciler Ofisi (ISO)

Süresi

2 saat

• 45’er dakika iki eşit oturum, 10 dakika ara