AGEP kapsamında toplumsal hizmet alanında final sunumu yapmak isteyen öğretim üyelerinin bir toplumsal hizmet etkinliği veya proje önerisi hazırlamaları beklenmektedir.

Önerilecek olan etkinliğin/projenin amacı;

• Toplumun ilgisini çekecek/ihtiyaç duyduğu/güncel konularda (deprem, enerji, gıda güvenliği vb.) bilimsel gelişmelerin (Ar-Ge proje sonuçları, bir laboratuvarın/araştırma ekibinin yaptığı çalışmalar, dünyadaki ve ODTÜ'deki gelişmeler/yenilikler vb.) toplumun farklı kesimlerine aktarılması,
  • Farklı yöntemler (drama teknikleri, oyunlar, web-destekli araçlar vb.) kullanılarak temel bilimlerin (fen, matematik vb.) uygulamalı olarak toplumun farklı kesimlerine aktarılması,
  • Eğitim programlarındaki "toplumsal hizmet" boyutunun geliştirilmesi için derslere eklenecek yeni uygulamalar önerilmesi, veya
  • Türk yükseköğretim sektörü ve Üniversitemiz için yeni uygulamalar geliştirilmesi (Yükseköğretim sektöründeki yurtdışındaki başarılı bir modelin/uygulamanın Üniversitemiz için önerilmesi vb.) olabilir.

Final sunumunda,

• Önerilen toplumsal hizmet projesi/etkinliği hakkında bilgilendirme (Amacı, hedef kitlesi, organizasyonu, potansiyel etkileri vb.), ve
  • AGEP kapsamında tanıtılan Toplum ve Bilim Araştırma Merkezi'nin etkinlikleri ve Üniversitemizin toplumsal hizmet vizyonu ile önerilen projenin/etkinliğin nasıl örtüşeceği konusunda bir değerlendirme yapmaları beklenmektedir.

Final sunumu sonrasında hazırlanacak rapor, önerilen etkinliğe/projeye ilişkin bilgileri ve Üniversitemizin toplumsal hizmet alanındaki performansını artırma potansiyeline ilişkin en fazla 2 sayfalık bir değerlendirmeyi içermelidir.

08/03/2019 - 15:19